Ga naar de inhoud

Snoeisoorten

Kandelaberen

Soms wordt een boom te groot voor de plek waar deze staat. Veel mensen kiezen dan om de boom dan te laten kappen.
Een andere optie is om de boom de kandelaberen. Dit betekend dat van de boom alle takken worden afgezaagd waardoor deze het model van een kandelaar krijgt.
Door het vormen van nieuwe takken maakt de ‘Kandelaar’ een geheel nieuwe ‘Kroon’ waardoor deze weer op een echte boom lijkt.

Uitlichten

Dit een vorm van snoeien waar de natuurlijke vorm van de boom behouden blijft, maar waarbij er takken uit de kroon van de boom worden gezaagd. Hierdoor ontstaat er meer licht en ruimte in de kroon waardoor de boom een gezonde kroon ontwikkeld. Hierdoor komt er meer ruimte vrij in de boom waardoor de takken groter kunnen groeien, bladeren meer chlorofyl (bladgroen) aanmaakt en uiteindelijk de boom in zijn geheel gezond blijft.

Knotten

Hierbij wordt de volledige kroon van de boom verwijderd en krijgt hij de kans om deze opnieuw te vormen. Ook bieden wij u de service om alle beplatingen in uw tuin vakkundig te snoeien, en het vrijgekomen afval af te voeren. Informeert u gerust naar alle opties. Ook is het mogelijk dat u zelf meehelpt of dat u tekst en uitleg krijgt.